Hirdetés

Hirdetés

Xbox 360 Hírek

Elsősorban külföldi híroldalakról fordítok érdekesebb, fontosabb híreket, vagy cikkeket Xbox 360-al kapcsolatban, néha saját tapasztalataimat is közzéteszem.

Jópár Xbox 360 trükk amit a Microsoft nem mond el neked

2008.09.13. 01:16 xboxhir

Csatlakoztass az Xboxod360adhoz kettő kijelzőt egyszerre
Ha van egy komponens/kompozit duál videó kábeled, amit a legtöbb Xboxhoz adnak, akkor két TV-n élvezheted a játékot. A trükk az, hogy a kábelen a kapcsolót "Standard Definition"-ra kell rakni, majd dugd rá a kompozit (sárga) részét az egyik megjelenítőbe és a komponens (piros, zöld, kék) részét a másikba. Ezzel nem lesz nagyfelbontású a kép, de prezentációs célokra tökéletes, például a közönségnek kivetítve a játék, de a játékosoknak nem kell hátat fordítani egy számukra kihelyezett extra kijelzővel.

Játszd le a saját zenéidet a régi Xbox játékok futása alatt
Az Xbox360 ugyebár képes futtatni a régi Xbox játékokat, de azok alatt nem lehet elindítani a zenéinket. Erre az a megoldás, hogy még a játék indítása előtt kell a zenelejátszást belőni, aztán menni fog az játék közbe is. Sajnos a játék zenéjét csak akkor lehet elhallgatatni, ha erre van külön lehetőség a játék menüjében, különben élvezhetetlen lesz a két zene keveredése.

Interakció zenehallgatás közben
Nyomj egy X gombot miközben lejátszol egy zenét és előjön a vizuális megjelenítés a zene ütemére. Az analóg karok mozgatásával és gombok nyomogatásával bele tudsz variálni és ezt akár több kontrollerrel is!

Csatlakoztasd az Xbox360-ad vezetéknélküli hálózatra a hivatalos adapter nélkül
Ennek a hátránya, hogy kell egy pc is hozzá. A pc-n keressük meg a Vezérlőpult - Hálózati Kapcsolatok (Windows XP), vagy a Vezérlőpult - Hálózat és Megosztási Központ - Hálózati Kapcsolatok Kezelése (Windows Vista). Itt válasszuk ki a Helyi Hálózati Kapcsolatot és a Vezetéknélküli Kapcsolatot egyszerre, majd jobb klikk és nyomjuk meg a Hídkapcsolatot. Ezután csatlakozzunk le a vezetéknélküli hálózatról, majd vissza és kössük össze a konzolt egy hálózati kábellel, aztán elvileg működnie kell. Sajnos majd le kell szedni a hídkapcsolatot, hogy tudjunk újra internetezni a pc-n (ehhez kövessük újra a fentieket, majd megtaláljuk az opciót).

Játszd le zenéket iPod-ról
Az Xbox-LIVE Marketplace-ben található egy "optional iPod support" nevű letöltés, erre lesz szükségünk. Ezután a Média fülön megtaláljuk az iPod zenéit (sajnos az iPhone még nem támogatott) és mi több még tölti is az USB-n keresztül.

Videó beállítások visszaállítása alapértelmezettre
Előfordulhat, mikor más kijelzőt csatlakoztatunk, akkor egyszerűen nincs kép, mert egy másik kijelző beállításait jegyezte meg az Xbox, de erre szerencsére van egy megoldás. Ne legyen lemez a meghajtóban és kapcsoljuk ki a konzolt. Ezután kapcsoljuk be kontrolerrel (megnyomjuk hosszan az Xbox logót rajta), miközben elindul, nyomjuk le hosszan az Y gombot és a jobboldali ravaszt. Ha mindent jól csináltunk, akkor az alapbeállításoknak köszönhetően lesz kép.

Használj akármilyen HDMI kábelt, úgy, hogy a digitális sorround hang is megmaradjon
Az újabb Xbox360-akon van HDMI kimenet, de túl közel van a komponens/kompozit kábel kimenethez, ezért nem fér bele mindkettő és emiatt meg kellene venni a drága hivatalos HDMI kábelt, amin van audio adapter is. Ez egy kis házi barkáccsal megoldható, vegyünk egy olcsó HDMI kábelt és szedjük le a csatlakozó burkát egy késsel vagy csavarhúzóval. Nem fog jól kinézni, de pont el fog férni így mindkettő és a hang meg jön a composit/componens kábelen keresztül.

Forrás: www.techradar.com

komment

Címkék: xbox trükk

süti beállítások módosítása