Hirdetés

Hirdetés

Xbox 360 Hírek

Elsősorban külföldi híroldalakról fordítok érdekesebb, fontosabb híreket, vagy cikkeket Xbox 360-al kapcsolatban, néha saját tapasztalataimat is közzéteszem.

Xbox360 használata PC monitorral

2008.09.16. 21:34 xboxhir

Lehetőségünk van arra, hogy összekössük Xbox360-at egy közönséges PC monitorral. Én például egy Acer AL2216W-vel használom így VGA kábellel, de jobb monitorokon van HDMI bemenet is, azzal is megoldható. Sajnos nem tökéletes a kép, mivel a natív felbontása ennek a monitornak 1680x1050, míg az Xbox360 tud többféle felbontást, de kimondottan 16:10 arányút nem. Szerencsére az idei őszi frissítésben úgy néz ki, hogy belerakják ezt a felbontást. Aztán, hogy milyen lesz, majd kiderül, mivel a játékok többsége alapból csak 720p-s felbontást tudnak, de talán mindenképp jobbnak ígérkezik, ha azt vesszük, hogy így a monitor megkapja a natív jelet és csak a konzol konvertál. Én 1280x1024-es felbontást állítottam be a Dashboardban, ez tűnt a legjobbnak, persze így nem árt 1-2méterre ülni a monitortól a megfelelő képhez. A játékélmény sokkal jobb így, mintha CRT TV-t használnék, persze a legjobb egy normális felbontású HDTV-vel lenne.

Egy olcsó nem Microsoft-os VGA kábel:

Egy átalakítóval Jack dugót készíthetünk, ha nincsen profi erősítőnk. Egy hangszóróba dugom bele és így oldottam meg a fejhallgatóval való játékot is. Egyedüli hátrány ennél a tipusnál(Genius FP-350), ha valamit rádugok a Line In-re (esetünkben az Xbox360-at), akkor a fő bemenetről nem jön a hang (PC-ről), így kicsit kellemetlen, de ki kell húzni, ha a PC-n akarok hangot.

Ha a monitoron van több bemenet, akkor a folyamatos cserélgetéstől megkímélhetjük magunkat, ennél a monitornál a menüjében lehet váltani, hogy a digitális, vagy az analóg bemenet képét mutassa, ha a PC és a konzol is be van kapcsolva. Persze, ha csak az egyik, akkor egyből annak a képe fog látszódni.

 

 

 

 

 

komment

Címkék: pc monitor xbox360 tft

süti beállítások módosítása