Hirdetés

Hirdetés

Xbox 360 Hírek

Elsősorban külföldi híroldalakról fordítok érdekesebb, fontosabb híreket, vagy cikkeket Xbox 360-al kapcsolatban, néha saját tapasztalataimat is közzéteszem.

A játék rejtett költségei

2008.09.15. 19:59 xboxhir

Egyértelmű tény, hogy a három nagy konzolgyártó (Sony, Nintendo és a Microsoft) a pénzünket akarják. Először kifizetünk 50-100ezreket egy konzolért, de sokszor itt nem áll meg a költekezés.

Áramköltségek
Mint minden elektromos eszköz, a konzolok is fogyasztják az áramot, lehet nem egetverően, de egy átlagos használat mellett az Xbox360 vagy a Playstation 3 éves szinten 5-6ezerrel megdobhatja az áramszámlát, míg a nem általános (megy egész éjjel, mert demókat töltünk) jóval többel is. A Nintendo Wii, ehhez képest kb. tizedannyi fogyasztással beéri, az már szinte észre sem vehető összeggel növeli meg a kiadásainak.

Kontrollerek
Általában minden konzolhoz kapunk legalább egyet, de közösségi mókához ennél több kell. Ez persze csak egy opció, magányos játékosnak nem kell többet fizetni emiatt, de sajnos van egy másik probléma. A vezeték nélküli kontrollereket is el kell látni árammal, de Xbox360 kontrollerhez csak egyszer használatos elemet kapunk. Amikor lemerül, lehet választani veszünk újat bele párszáz forintért, esetleg újratölthető akkumulátort több ezerért, vagy még több ezerért a gyári Microsoft Play & Charge kitet, annyiszor ahány kontrollerünk van. Esetleg alternatív megoldás a vezetékes kontroller vétele, de az meg csökkenti a komfortosságot. PS3-nál egy fokkal még rosszabb a helyzet, ott elég sokáig rezgőmotor nélküli kontrollerekkel adták a konzolt, illetve csak olyat lehetett venni, így aki régen bevásárolt belőlük és nem akar kimaradni a jobb játékélményből újra vehet kontrollereket.

Kábelek
Ahhoz képest, hogy next-gen konzolokról van szó általában egy féle kábelt raknak a dobozokba a klasszikus komponens vagy kompozit kábelt és egy HDMI kábel, ha szükségünk van rá, bizony nem olcsó, főleg, ha gyárit veszünk. Persze vannak kivételek, drágább kiszerelésben például az Xbox360 Elit mellé csomagolnak egy ilyet is.

Csatlakozás az internethez
Ma már majdhogynem kötelező, hogy konzolunk is csatlakozzon az internethez, főleg ha még játszani is akarunk ismerőseinkkel. Xbox360-nál egyszerű a dolgunk, mert van LAN port, de ha netán WLAN-on keresztül szeretnénk, akkor kell vennünk hozzá egy adóvevőt, ami elég drága 15ezren felül van. Wii-nél meg pont fordítva, csak WLAN van, bár ott némileg olcsóbb egy LAN adapter hozzá. PS3 a nyerő ebből a szemszögből, mert abban alapból van mindkettő. Ami még az Xbox360-at érinti az online játékért való fizetés, ott bizony elő kell fizetni egy Xbox Live Gold csomagra, ami évente 10ezer fölött van. A nem online játékokkal játszók se menekülnek, sok letölthető extra tartalom legtöbbször ugyancsak pénzbe kerül.

Összegzés
A cikk ami alapján írtam ezt a postot, az Xbox360at hozza ki "győztes"-ként a sok rejtett költség miatt, de persze írja azt is, hogy nem muszáj több kontrollert venni, nem kell neten játszani, nem kell éjjel nappal bekapcsolva hagyni. A lényeg, hogy aki konzolt vesz az jobban jár, ha rászámol még egy pár tízezrest az árra és nem éri meglepetés.

Forrás: http://www.digitalspy.co.uk/

komment

Címkék: wii playstation költség xbox360

süti beállítások módosítása