Hirdetés

Hirdetés

Xbox 360 Hírek

Elsősorban külföldi híroldalakról fordítok érdekesebb, fontosabb híreket, vagy cikkeket Xbox 360-al kapcsolatban, néha saját tapasztalataimat is közzéteszem.

Xbox One Office, jöhet az irodába!

2013.09.29. 18:18 xboxhir

Xbox One az irodába


Szeretnéd, ha az irodában Xbox One lenne az irodai számítógép helyett? Ez a közeljövőben még könnyen elő is fordulhat, ha eléggé laza főnökünk van, mivel lehetőség lesz az Office Web Apps-ot használni az Xbox One-on keresztül.

Nem csak játék


A hamarosan megjelenő új Xbox nem csak játékra és tv nézésre lesz alkalmas (bár ez utóbbi inkább Amerikában lesz csak igaz, valószínűleg Magyarországon sokára lesz elérhető a streamelt tv szolgáltatás). Lesz benne Skype, amivel tarthatjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel, esetleg munkatársainkkal, minden modern felfogású cégnél ott a helye! SkyDrive is támogatva lesz, így munkahelyi prezentációinknak is meg lesz a helye.

Ami a legérdekesebb, hogy be lesz építve az Internet Explorer, amivel nem csak internetezhetünk majd, hanem elérhetjük az Office Web Apps-ot. Itt az ideje lecserélni az öreg pc-ket az irodákban és eljön az Xbox One-on szerkesztett Excel táblák időszaka! Már csak egy jó nyomtató szervíz kell, ha "véletlenül" kinyomtattuk évekre visszamenőleg az Xbox Live statisztikáinkat több ezer oldalban a haveroknak az aktuális céges papírok helyett és csodálkozunk, hogy elkoptak az alkatrészek.

Xbox One a kisvállalkozók álma


Microsoft szerint jó eséllyel a kis cégek értékelni fogják az Xbox One-t, lehetséges, hogy lesznek fejlesztve rá olyan programok, amik ténylegesen elősegítik a kisebb vállalkozások működését. Például előfordulhat olyan interaktív céges bemutató a Kinect segítségével, ami a látogatókat üdvözli, vagy netán a meetingeket segítheti. Igaz ez csak találgatás, de az biztos, hogy tartogat a Microsoft még meglepetéseket. Érdekes egy jövőkép, az biztos.

Forrás: http://www.pcworld.com/article/2044514/xbox-one-built-for-business-.html

Xbox One vagy Playstation 4?

2013.09.04. 14:58 xboxhir

Melyik a jó választás?

Hamarosan itt a nyakunkon a következő konzolgeneráció, az Xbox One és a Playstation 4 képében. Talán kis szerencsével Magyarországon is elérhetőek lesznek még idén, november, december körül, bár valószínűleg először a nyugati piacot próbálják majd kiszolgálni, így ne érjen senkit se meglepetésként, ha netán csak januárra tudja beszerezni a kedvenc masináját. Várhatóan hatalmas kereslet lesz rájuk.

Egyáltalán érdemes venni?


Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie a lehetőségeitől függően. Okos dolog lehet a kivárás és nem kapásból megvenni egyiket sem, mert eleinte nem biztos, hogy nagyon el lesznek rugaszkodva a játékok kivitelezés ügyileg. Természetesen már natív 1080p-s felbontáson fognak menni és jóval szebb textúrákkal meg több tartalommal, mint az eddigi konzolgeneráció. Viszont akinek van egy viszonylag jó játék PC-je, amivel már szebb grafikán tud játszani és natív 1080ps felbontáson, mint a jelenlegi Xbox 360-on és Playstation 3-on annak főleg érdemes kivárnia, mert lehet csak egyszerű videókártya cserével felturbózhatja a gépét "nextgen" szintre, kevesebb pénzért, mint egy új konzol. Hosszútávon a konzolok felé billen a mérleg, eddig is amikor kijött egy új konzol, akkor évekig többszörösét kellett volna kifizetni pc vonalon, hogy legalább olyan minőségben lehessen játszani, mint a konzolokon.

Ha valaki viszont nagyon ragaszkodik valamelyik konzolspecifikus játékhoz, mint például a Forza 5, ami csak Xbox One-ra jön és megjelenéskor már megveszi bármelyiket, az se fog csalódni. Az új generációval is lesz legalább szép 5 évünk. Azután meg lehet megint izgulni, hogy mikor lesz generáció váltás. :)

Forrás: http://gameorstuff.com/console-theory/

Címkék: playstation 4 xbox one

Xbox One

2013.09.01. 12:43 xboxhir

Xbox One mindenek felett

Xbox One a szép

Lassan megjelenik az új Xbox One, amit valószínűleg már vár minden régi Xbox 360 tulajdonos. Szebb, jobb, több, ezekkel lehetne jellemezni, végre játszhatunk majd natív 1080p felbontásban a hamarosan elterjedő 4k-s tévéinken, jó pixelesen. Letisztult formavilága sokakat a régi videomagnókra emlékeztethet, de mivel a célközönség valószínűleg már azt se tudja, hogy mi is volt a VHS, így ez nem nagy probléma. Talán nem is baj, hogy nem próbálkoztak be valamilyen nagyon extrém kinézettel, így jobban beleolvad a tv környezetébe, ugyebár nem a konzolt akarjuk nézegetni naphosszat, hanem a tartalmat, amit előállít.

XboxOne_1.jpg

Xbox One a csúf

Amikor bejelentették az E3-on az Xbox One-t, nem igazán lett az emberek kedvence. Eredeti terv az volt, hogy 24 óránként internetre kell engedni, különben nem lehet játszani, játékok cseréjét el lehetett volna felejteni és akkor még drágább is, mint a konkurens Playstation 4. Valahol meg lehet érteni a Microsoftot, hiszen a Valve a Steam rendszerével nagyon hasonlót csinál, hihetetlen sikerrel PC-n. Ha van egy játékból DRM mentes változat és Steames változat ugyanolyan áron a többség már a Steameset fogja megvenni, mert plusz egy sor és eszébe nem jut cserélgetni/eladni, mert nincs is rá lehetősége (az EU ezt azért máshogy gondolja, elméletben a digitális szoftverek használati jogát át lehetne ruházni másokra, komoly viták is mennek ez ügyben).

Konzoloknál azért merőben más a helyzet, mert se cd kulcs se semmi nem volt egy jó ideig, akinél a lemez azé a játék, és játszhat minden további nélkül vele. Néhány játékkiadónak ez mondjuk annyira nem tetszik, például az EA bevezetett olyan rendszert, hogy az új játékok mellé jár egy kulcs, amit beaktiválva lehet interneten játszani. Ha valaki átadta másnak a játékot, az már nem tudott vele interneten keresztül játszani, de egy bizonyos összegért megvehette a multiplayer jogot az EA-tól.

Szerencsére a Microsoft visszakozott, nem lesz szükség 24 óránkénti bejelentkezésre és a játékokat is kiadótól függően lehet majd csereberélni. Vásárlás után egyszer kell interneten beregisztrálni a konzolt, azután játszhatunk bármennyi ideig kihúzva a hálózati kábelt. Egyedül a Kinect jelenléte aggályos még, hogy kötelezően hozzá kell lennie kapcsolódva az Xbox One-hoz, de elméletileg majd ki lehet kapcsolni.

Végül a régiózárat elfelejthetjük, nincs többé PAL meg NTSC konzol és csak a megfelelőn futó játékok, nyugodtan vásárolhatunk Amerikából is játékokat, menni fognak az Európai Xbox-unkon is. Ennek a hírnek főleg azok örülhetnek akik speciális Japán piacra szánt játékokkal szeretnek játszani, mivel azok ritkán kapnak világszintű kiadást, így most már azokhoz se kell külön konzolt fenntartani.

XboxOne2.jpg

Mi van az Xbox One belsejében?

Az Xbox One felépítése elég közel van egy szabvány számítógép felépítéséhez. Remélhetőleg ez nagy előny lesz a játékok portolása szempontjából, főleg, hogy a Playstation 4 is hasonló alapokra építkezik. Fejlesztőknek is könnyebb dolguk lesz és a játékosok egyik platformon sem fognak nagy hátrányt érezni. Igazából csak későbbiekben derül ki, hogy mi fog ebből kisülni, de ígéretes jövőkép.

8 magos, X86 alapú processzor
Egyedi GPU AMD architektúra alapján
8 GB DDR3 rendszermemória, ebből 5 GB lesz elérhető a játékok számára a többit a rendszer használja
500 GB merevlemez
Blu-ray olvasó Sony valószínűleg röhög a markába
Három USB 3.0 bemenet
HDMI ki és bemenet

Új kontroller

Gombkiosztásra hasonló az Xbox 360 kontrollerhez, a nagy újdonság a ravaszoknál keresendő. Külön rezgőmotort kaptak a ravaszok, így érezhetjük például a fékezés erejét egy autós játékban, vagy a fegyverek ravaszának a visszaütését is imitálhatja. Igazán izgalmas újítás, szerintem érdemes lesz azoknak is beszerezniük majd egyet, akik esetleg nem vesznek Xbox One-t, de PC-n jelenleg Xbox 360 kontrollert is használ. Természetesen, ha lesz ehhez is majd külön megvásárolható vevőegység a PC-hez.

A Start és Select gomb helyett Menu és View gombok vannak, hasonló funkciókat fognak ellátni, inkább csak egyértelműsítő átnevezés. Ezzel leszámoltak egy konzolos hagyománnyal, mivel szinte az összes eddigi konzolon volt Start és Select gomb.

A kontroller elejében egy infravörös LED is helyet kapott, hogy a Kinect felismerje, hogy melyik kontroller kinek a kezében van.

XboxOneKontroller.jpg

Kinek kell a Kinect?

Ha kell, ha nem, minden Xbox One csomagban mellékelnek egy Kinectet, ami az Xbox 360-as társához képest jóval fejlettebb. Egy 1080p-s kamera van benne ami 30 képkocka/perccel tudja rögzíteni a látottakat. Új infraérzékelőjével gyakorlatilag bármilyen méretű szobában és bármilyen sötétben is értelmezni tudja a mozgásokat. Állítólag még a pulzust is le tudja mérni. Ez mind szép és jó, csak sokan kiakadtak azon, hogy a konzol el sem indul, ha nincs bedugva a Kinect, hiszen nagyon jó megfigyelőrendszer is lehet. Szerencsére ebből is visszakozott a Microsoft, el fog elméletileg indulni az Xbox One akkor is, ha nincs bedugva a Kinect.

XboxOneKinect.jpg

Árazás

Európában 499 Euros áron fog indulni, 300Ft-os Euroárfolyamon durván 150 ezer Ft-ot kell majd kifizetnünk. Ez az összeg nézőpont kérdése, hogy sok vagy kevés. Ha úgy nézzük, hogy egy jobbféle videókártya árán kapunk legalább 2-3 évre csúcsgrafikát (ami a jobbféle videókártyákról nem mondható el, kb. másfél év után már le kell venni pár grafikai beállítást a folyamatos játékélményhez) és még több év kellemes grafikai élményt, eléggé megéri.

Forrás: http://kotaku.com/xbox-one-everything-we-know-886407234

Címkék: Xbox One

Xbox 360 Kinect

2010.08.10. 10:51 xboxhir

A Gizmondo lehetőséget kapott megnézni közelebbről is az új Kinectet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kis erősségű (class 1) lézerrel pásztázza a szobát és egy érzékelővel felfogja a visszaverődéseket, ebből tudja, hogy milyen távol vannak a dolgok tőle. Négy mikrofont találhatunk az alján és be is kell kalibrálni. Ha átrendezzük a szobát, vagy másik szobába rakjuk akkor újra. Ez amiatt kell, hogy célzottan "hallgassa" a szóbeli parancsokat. Jó eséllyel nem kell majd tökéletesen angolul beszélnünk hozzá, régióknak az akcentusához lesz igazítva a hangfelismerő modul. A Kinectben egy kicsi ventillátor lesz beépítve biztonság esetére és jól le is tesztelik magas hőmérsékleten. Az a régi RROD problémák után nagyon ügyel a Microsoft arra, hogy semmi se melegedjen túl. Többféle kísérleti kinézete is volt már a Kinectnek, például olyan ami az EVA-ra hasonlított a Wall-E filmből, de a mikrofonok elhelyezkedése miatt lett a mostani forma a végleges. Azért fényes felületű (glossy), mert a Microsoft úgy gondolja, hogy ami fényes az prémium minőségre utal. Két módszerrel ismerhet fel, azokban a játékokban ahol nem számít a gyorsaság, ott a kamerával arcfelismerést kísérel meg, de ahol számít a gyorsaság, ott a testünk formája alapján.

Forrás: http://www.gizmodo.com.au/2010/08/deep-inside-xbox-360-kinect-the-interface-of-microsofts-dreams/

Kinect 150 Euró

2010.07.20. 20:30 xboxhir

Beárazta a Microsoft az Xbox 360-hoz a Kinectet. Ezzel egyidőben egy 4GB tárhellyel ellátott új kinézetű Xbox 360-at is bejelentett, ami Kinectel összecsomagolva 300 Euróért lesz. Jár még hozzá és a Kinecthez külön is, a Kinect Adventures nevű játékcsomag, a Kinect magában és persze a játékcsomag 150 Euróba fog kerülni. A Kinect Adventuresben összesen 20 kis játék található meg, amely a Kinectel játszható, kontroller nélkül. Kinect nélkül is elérhető lesz a 4GB-os Xbox 360, 200 Euróért, ez már Augusztustól árulják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kimondottan Kinecttel játszható játékok 50 Eurós árakon fognak jönni, mint például a Kinectimals, Kinect Sports, Kinect Joy Ride, MTV Games és a Dance Central. 175 MB memóriát igényel a Kinect használata, az új 4GB-os konzolra csak 1 év garanciát vállal a Microsoft, mint ahogyan a 250Gb-os újfajtára is.

Forrás: http://www.microsoft.com/presspass/press/2010/jul10/07-20KinectPackagePR.mspx

Címkék: bundle kinect 4gb

Új Dashboard design Novemberben

2010.07.19. 17:14 xboxhir

Novemberben jelenik meg a családi előfizetés az Xbox Live-ra (remélhetőleg Magyarországon is, hiszen már be lett ígérve, hogy még idén kapunk hivatalos Live szolgáltatást), emiatt kicsit megváltoztatják a desingot. Új opciók is lesznek, főleg szülői korlátozással kapcsolatosak. A Microsoft megerősítette, hogy jön a frissített Dashboard is a Novemberi frissítéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://kotaku.com/5587748/dashboard-redesign-coming-in-november

Red Dot Of Death

2010.06.21. 22:47 xboxhir

Biztosan ismerősen hangzik a Red Ring Of Death (RROD), avagy a 3 ledes hibának az angol neve, kb vörös körhalálnak lehet fordítani, utalva a Microsoft Windowsokban jellemző kékhalálra (blue screen of death). Az új Xbox 360-al a NeoGAF fórum egyik felhasználójának RDOD-ja volt. Red Dot Of Death, vörös pont halál. Így fogja kommunikálni az új Xbox 360, ha valami gond van, remélhetőleg csak ideiglenes problémája volt, mert ki is írta a hibaüzenet, hogy túlmelegedési gondja van, leáll a nem megfelelő szellőzés miatt.

 

Forrás: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=21970122#post21970122

Címkék: xbox 360 slim valhalla

Az új Xbox 360

2010.06.19. 13:53 xboxhir

Anadtechen megjelent egy bővebb cikk az új Valhalla kódnevű Xbox 360-ról, abból pár érdekességet kiemelnék.


Nem teljesen tiszta, hogy pontosan hány nanométeres gyártástechnológiával készülnek az új Xbox 360-aknak a chipjei, de valószínűleg 45nm-es.

Gyártástechnológia
Xbox 360 kódnévCPUGPUeDRAM
Xenon/Zephyr90nm90nm90nm
Falcon/Opus65nm80nm80nm
Jasper65nm65nm80nm
Valhalla? 45nm? 45nm? 45nm

 

Ezek az adatok a felhasználóknak azért érdekesek, mert, ha ugyanazt a chipet kisebb nanométeres csíkszélességgel sikerül legyártani, az kevésbé fog melegedni és az energiaigénye is kisebb lesz. Remélhetőleg eljutottak olyan szintre ezzel, hogy örökre elfelejthetjük a 3ledes problémát (főleg, hogy már nem is piros ledekkel fogja kommunikálni az új Xbox360, ha valami elromlott).

A gombok immár érintésérzékenyek, a lemezkiadó gombja kisebb lett, de nagyon érzékeny és hangjelzést is ad, ha sikeresen megnyomtuk.

A tápegység valamivel kisebb lett, kinézete is változott a tápcsatlakozóval együtt.

 

Az Xbox 360 memóriaegységek ezentúl nem támogatottak, nincsen hozzájuk való csatlakozó az új Xbox 360-on, cserébe több USB csatlakozót kapunk, elöl 2 hátul 3 darabot. Természetesen ennél a változatnál is működnek a pendriveok memóriakártyaként, maximum 2x16Gb méretig. Van még egy új csatlakozó is, ami kicsit hasonlít az USB-re, ezen keresztül lehet majd használni a Kinect-et. Régebbi Xbox 360-akhoz majd adnak átalakítót a Kinecthez, így azokkal is kompatibilis lesz. 802.11n-es WI-Fi van benne, egy belső USB csatlakozóra rakva, így elképzelhető, hogy idővel jöhet egy olcsóbb változat, amiből kihagyják.

A merevlemezt nem a tetejére kell csatlakoztatni (nem is kompatibilis a régivel, mivel a háza is megváltozott), hanem az alján lehet egy kis résbe betolni. Az Anadtech-es példányban egy Hitachi SATA 250Gb-os (Hitachi HTS545025B9SA00 1.5Gbps SATA) 5400-as fordulatszámú merevlemez van.

Az új tápegység maximum 135Wattos teljesítményre képes. Itt van két összehasonlító ábra, üresjáratban és Gears Of War 2 közben. A kisebb érték a jobb, ugyebár ez az áramfogyasztás.

Áramfogyasztás
Xbox 360 típusKikapcsolvaÜresjáratHalo 3Rockband 2Gears of War 2Red Dead Redemption
Xbox 360 Slim (Valhalla)0.6 W70.4 W87W82.7 W88 W90.4 W
Xbox 360 2008-2010 (Jasper)2.0 W93.7 W105.9W101 W105.9 W109.3 W
Xbox 360 2007-2008 (Falcon)2.8 W101.4 W121.2W112.8 W121.5 W-
Xbox 360 2005-2007 (Xenon)2.3 W155.7 W177.8W167.7 W177.1 W-

 

Zaj
 Xbox 360 Slim (Valhalla)Xbox 360 2008-2010 (Jasper)
Üresjárat45 dB50 dB
Lemezről olvasás51 dB54 dB

 

Aki szét szeretné szedni az új Xbox 360-ját annak itt van egy útmutató képekkel: http://www.anandtech.com/show/3774/welcome-to-valhalla-inside-the-new-250gb-xbox-360-slim/4

Forrás: http://www.anandtech.com/show/3774/welcome-to-valhalla-inside-the-new-250gb-xbox-360-slim/

Címkék: xbox 360 slim valhalla

Szétszedték az Xbox 360 Slimet

2010.06.18. 14:59 xboxhir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alaplap és a beépített Wi-Fi modul.

Forrás: http://www.anandtech.com/Gallery/Album/708/

Címkék: xbox 360 slim valhalla

135 Wattot fogyaszt az új Xbox 360

2010.06.16. 21:37 xboxhir

A legutolsó változat a régi típusból, azaz a Jasper alaplapos, 150 Wattott fogyasztott óránként játék közben, az újnál némileg lejjebb ment ez az érték, 135 Wattra. Készenléti állapotban már csak 1 Wattot fogyaszt az eddigi 2 Watthot képest. Sajnos a Sony PlayStation 3 Slim-et még mindig nem múlja felül, az 95 Wattal megelégszik játék közben.

Forrás: www.gamerzines.com/xbox-360/news/new-xbox-360-power-consumption.html

Címkék: xbox 360 slim valhalla