Hirdetés

Hirdetés

Xbox 360 Hírek

Elsősorban külföldi híroldalakról fordítok érdekesebb, fontosabb híreket, vagy cikkeket Xbox 360-al kapcsolatban, néha saját tapasztalataimat is közzéteszem.

Teljes körű USB tároló támogatást kap az Xbox 360

2010.03.19. 00:13 xboxhir

Tavasz körüli frissítés az Xbox 360-hoz egy egész érdekes újdonsággal fog szolgálni, lehetséges lesz USB tárolót(pen drive, merevlemez stb.) használni mentett állások tárolására és az Xbox Live-ről letöltött dolgokat is másolhatjuk ide, mint ahogy eddig csak az Xbox 360-hoz csatlakoztatható merevlemezre, illetve memóriakártyára tehettük. Jelenleg olvasni tudja a konzol az USB tárolókat, azaz zenét, filmeket, ha megfelelő formátumban vannak, le lehet játszani. Ez a frissítés szép gesztus lesz a Microsoft-tól, hiszen ezzel gyakorlatilag lemond a gyári memóriakártyák eladásának egy részéről, mert sokkal olcsóbb lesz egy pendriveot, netán USB-s merevlemezt venni és azt használni tárhelynek, mint egy gyári Microsoft memória kártyát.

Sajnos lesz korlátozás is, minimum 1 és maximum 16Gb-ot lehet használni, plusz az 512Mb rendszerinformáció. Valószínüleg ezzel védelmezik a gyári Xbox 360 merevlemezek piacát, hamar össze lehetne dobni akár 1Tb-os merevlemezt és egy USB keretet egy 120Gb-os árából... Kicsit talán kijátszható, hogy kettő USB meghajtót enged használni, így 32Gb helyet szerezhetünk, de egy harmadikat már nem fog felismerni a konzol. Így sajnos csak azok fognak nagyon örülni ennek, akiknek kevés tárhelyük van, például Arcade és a régebbi Core tulajok, ha nem vettek még merevlemezt, vagy csak 20Gb-osat.



 Egy Xbox 360 kompatibilisre formázott 4Gb-os USB pendrive tartalma

Forrás: http://www.joystiq.com/2010/03/18/xbox-360-gaining-usb-storage-support-in-2010-update/

komment

Címkék: usb 16gb

süti beállítások módosítása